Şu an KozanBilgi.Net 'de 0 Üye 98 Misafir Bulunmaktadır. Buraya Tıklayarak Görebilirsiniz...
Anasayfan YapFavorilerine EkleE PostaPlayerHarita
Bugün 22.05.2012 
          
ANASAYFA
          
FORUMLAR
          
YAZILAR
          
RESİMLER
          
DUVARIM
          
VİDEOLAR
        
KOZAN
          
ŞİİRLER
          
DOSYALAR
          
HESABIM
          
SOHBET
  Üyelik      Hatırla    Yeni Kayıt - Şifremi Unuttum -      Aklından Neler Geçiyor ? CANLI DESTEK
» Konu Açan TurkesManga   
 Forum
 Dünya Gündemi
       Şerefsiz, Alçak Rahip

Şerefsiz, Alçak Rahip

Resimler Sadece üyeler içindir!

ABD’nin Florida eyaletinde bir rahibin 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde Kuran-ı Kerim yakma etkinliği düzenleme planları Müslüman ülkelerde 80 binden fazla askeri bulunan Amerikan yönetiminde endişe yarattı. Terry Jones’un Gainsville kentinde 200 yandaşıyla birlikte gerçekleştireceği eylem için ilk önce ABD ordusunun Afganistan komutanı General David Petraeus devreye girdi ve eylemin askerleri tehlikeye düşüreceğini söyledi. Amerikan yönetiminden üst düzey isimler de dün yaptıkları açıklamalarla ABD’nin İslam dünyasıyla büyük sorun yaşamasına neden olacak etkinliğin önüne geçmeye çalıştı. 

‘Utanç verici bir hareket’
Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, planın askerleri tehlikeye atacağını hatırlatarak karşı çıktıklarını söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Ramazan ayı dolayısıyla verdiği iftarda dini özgürlüklere toleransın ABD’nin kuruluşuna kadar uzandığını söyledi ve “Saygısız ve utanç verici bir girişim” dedi. Bakanlığın sözcüsü Philip Crowley ise “Amerikan karşıtı, saygısız, hoşgörüsüz ve ayrılıkçı bir davranış. Bu, radikallere ve 11 Eylül’de bize saldıran bağnazlarla uyumlu bir hareket” dedi. Adalet Bakanı Eric Holder da “Kuran-ı Kerim yakma planını aptalca ve tehlikeli” bulduğunu söyledi. Rahip Terry Jones’ın eylemi yapacağı Gainsville kentinin belediye başkanı bile eyleme karşı çıkarak “Bu etkinlik Müslüman komşularımıza bir hakaret. O rahip bir utanç kaynağı” dedi.
Ancak bu çıkışlar eylemin arkasındaki isim olan Rahip Terry Jones’ı ikna etmeye yetmedi. Ölüm tehditleri aldığı için silah taşımaya başladığını söyleyen Jones, eylem sonucunda şiddet olayları yaşanırsa kendilerinin sorumlu olmadığını iddia etti. “Biz şiddet yaratmıyoruz, o dinde mevcut olan şiddete yanıt veriyoruz” dedi. Jones “Bu eylemin bazı kişileri rahatsız edeceğini biliyoruz, özellikle Müslümanları ama ben de onlar İncil yaktığında rahatsız oluyorum. Bu bir nefret gösterisi değil, yalnızca bir mesaj veriyoruz” yorumunu yaptı. 

Polisin durdurma yetkisi yok
Amerikan yönetiminin Jones’u zorla durdurma imkanı ise yok. Yasalar gereği Jones ve taraftarları Kuran’ı Kerim’i yakmaya başlayana kadar polisin herhangi bir önlem alma yetkisi bulunmuyor. Eylem başladığında ise Amerikan bayrağının dahi yakılmasının serbest olduğu ülkede Jones’un tek suçu halka açık alanda kurallara uymayarak ateş yakmak olacak. Yani polisin Jones’u tutuklama hakkı yok, en fazla sözlü ihtar ya da para cezası verilecek.


VATİKAN?DA?ARAPLAR?DA?TEPKİLİ
Vatikan: Kimse Kuran yakmasın. Bu plan, Müslüman ülkelerdeki Hristiyan azınlıklara ciddi biçimde zarar verebilir.
Arap Ligi Başkanı Amr Mussa: ABD’de bu fanatiğin girişimine karşı tepki artıyor. Eğitimli kişilerin tepki göstermesini bekliyoruz.
Avrupa Birliği: AB bu tip hareketleri kınıyor. Temsilciliğimiz tüm dinlerin özgünlüğüne saygı gösteriyor. Bu eylem doğru yol değil.
Alman Protestan Kilisesi: Katlanılmaz bir provokasyon. Hristiyan inancı ile bağdaştırmak mümkün değil. Özellikle Ramazan’ın sonuna denk gelmesi radikalliği körükleyecek. 
Almanya Yahudi Merkez Konseyi: Kuran-ı Kerim’in yakılması düşüncesi bile korkunç ve iğrenç. Almanya’da 1933’de Nazi döneminde de kitaplar yakılırdı.
Afganistan Savunma Bakanlığı: Eğer bu planla devam ederseniz Taliban daha da destek bulur, güçlenir.


‘Dinler arası savaş çıkar!’
Rahip Terry Jones’un Kuran-ı Kerim’i yakma planları şimdiden protesto gösterilerini de beraberinde getirdi. Endonezya ve Afganistan’da yüzlerce kişi pazartesi günü sokaklara döküldü. Ancak Jones’n eylemden vazgeçmemesi halinde durumun daha da kötü hale gelebileceği belirtiliyor.
Afganistan’ın Ulema Konseyi yöneticilerinden  üst düzey bir isim olan Enayatullah Balegh “Eğer Kuranı yakarlarsa müslümanlar ve müslüman olmayanlar arasında savaş çıkar. Afganistan tepki veren tek ülke olmaz. Hristiyanların hayatı. Büyükelçilikler bile tehlikeye girer” yorumunu yaptı. Mısır’ın başkenti Kaire’deki El Ezhar Üniversitesi’nin önde gelen yetkililerinden Şeyh abdel Muti el Bayyumi de “Eğer Amerikan hükümeti bu girişimi engellemezse ABD’nin müslüman dünyayla ilişkileri mahvolur” dedi.
14 kişi ölmüştü
Amerikan Nesweek dergisi 2005 yılında ABD’nin Guantanamo Üssü’nde Kuran’ı Kerim’in tuvaletlee atıldığını ortaya çıkardığında Pakistan. Afganistan ve Gazze’de düzenlenen yürüyüşlerde 14 kişi hayatını kaybetmişti.


---İMZA---

Resimler Sadece üyeler içindir!

"Bende bir elma, Sende de bir elma varsa;
Ben sana bir elma verirsem, Sen de bana bir elma verirsen:
İkimizin de de birer elması olur.
Fakat, bende bir bilgi, Sende bir bilgi varsa;
Ben sana bir bilgi verirsem, Sen de bana bir bilgi verirsen:
Bende iki bilgi, Sende de iki bilgi olur!" [Konfiçyüs]

 

BİZ BATIDA ÇOCUKLARIMIZ İÇİN SAVAŞIRKEN,
BAZILARI DOĞUDA BİZİMLE SAVAŞSIN DİYE ÇOCUK YAPIYOR!..
BU ÜLKEYİ UCUZA ALMADIK BEDAVAYA DA VERMEYİZ !

 

False
TurkesManga
Site Sahibi


Durumu Dışarıda
Bu konuda 0 Sayfa 0 Cevap Var
» Son Konular İstatistik Forumda Ara
‘Ergenekon bir ‘oyun’dur ve herkes üstüne düşeni y...
Kozan Büyük Bir Eğitimciyi Kaybetti - Recep Çağlar...
Kurtuluş Tenis Turnuvası Yapıldı...
Şehit Öğretmen Ali Yıldırım İlköğretim Okulunda Ör...
Liselilerden şaşırtan icat Kulak çınlamasına son.....
Üst Kategori (22)
Alt Kategori (189)
Konular (32981)
Cevaplar (3931)
Toplam Adettir

Başlık : Konu : Cevap :
» Bugün Giren Üyeler : 11 » pirfena » suathayriozener » DEREKOY » aybars » avast0101 » SONERKESAN » serefisik » gazikoylu » kubi40 » TurkesManga » LALEDEVRI
|#Genel Sorumlu|@Site Yöneticisi|*Bölüm Editörü|+Forum Editörü|!Sohbet Editörü|Gezici Üye|Normal Üye|Hevesli Üye|Azimli Üye|
|Çalışkan Üye|Verimli Üye|Bağımlı Üye|Abone Üye|Tiryaki Üye|Yıldız Üye|Bilgin Üye|Prof Üye|Üstad Üye|Süper Üye|Altın Üye|Ulu Üye|
» İframe
Mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'i cüz cüz takip etmek için (Mukabele) Lütfen TIKLAYINIZ!Bir birinden güzel dini içerikli filmleri sizin için bir araya getirdik İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ!Öğrencilerimizin ihtiyacı olan yüzlerce ders konusunu görüntülü anlatımla bir araya getirdik İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ!Unutamadığınız eski filmler ve bir birinden güzel yeni Türk filmleri burada... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ!İzlemeye doyamayacağınız hepsi bir birinden güzel seçme Türkçe dublaj yabancı filmler burada.. İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ! Vatan, Bayrak, Şehit ve değerlerimize sahip çıkan videolar burada... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ!Duygusal şiirler, öyküler, konuşmalar, aşk adına her şey burada video olarak sizler için toplandı... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN! Yabancı müzik üstelik en hit şarkıları sizler için topladık... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN! Mükemmel dans figürleri, oyunlar, folklor etkinlikleri burada... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!Çocuklarınızın çok sevdiği Caillou'nun bütün bölümlerini sizin için burada sunuyoruz. Çocuklar için eğitici özelliği olan Caillou ile yavrularınız hem eğlenecek hem de öğrenecek. İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!En güzel çizgi filmleri mi arıyorsunuz?... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN! Farklı kültürlerdeki etnik kökenler için bir birinden güzel videolar... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!Bir birinden güzel ilahiler ve kasideler burada. İzlerken kendinizden geçeceksiniz... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!Nasıl mı yapılır? İzleyip öğreneceksiniz. İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!
» CopyrightYukarı Git
2oo6-2o12 © Türkeş Manga - KozanBilgi.Net İçerik Yönetim Sistemi
KozanBilgi.Net © Türkeş Manga Tarafından Kurulmuştur. Tüm Hakları Saklı Olup Yazılı ve Görsel Bilgiler İzinsiz ve Kaynak Gösterilmeden Yayınlanamaz.
KozanBilgi.Net İletişim Adresimiz : turkesmanga@windowslive.com
Free PageRank Checker