Otomobillerde lazer devrimi... 150 yıllık teknoloji değişiyor...
Resimler Sadece üyeler içindir!
Otomobil motorlarında bujilerin yerine yakında lazer kullanılabilecek.
Romanya ve Japonya’dan araştırmacılar, 1 Mayıs’ta yapılacak Lazer ve Elektro-Optik konferansında, lazer ışınlarının, otomobil motorlarında yakıt ve hava karışımını ateşlemek için kullanılabileceğini anlatacaklar.
Lazerle ateşlemenin daha fazla yakıt karışımını tutuşturarak motorların daha verimli çalışmasını sağlayabileceğini ve atık egzost miktarının düşmesiyle kirliliği azaltabileceğini belirten bilim adamları, yeni teknolojinin ticari hale getirilmesi amacıyla buji üreticisi Denso adlı bir firmayla görüşmeleri sürdürdüklerini kaydettiler.
Keşfinin üzerinden 150 yıl geçmesinden bu yana patlamalı motor teknolojisinde küçük de olsa bir değişiklik sağlayacak bujileri lazerle değiştirme fikri sayesinde yakıtın daha verimli yakılabileceğini ve silindirin zamanla aşınmasının da azalacağının altını çizdiler.
Araştırmacılar, güçlü lazer ışınının istenilen ateşlemeyi yapamayacağı ve silindire zarar verebilmesi olasılığından geliştirdikleri buji ölçülerindeki silindirlere sıkıştırdıkları seramik tozlarından elde edilen lazerleri kullanacaklar.
---İMZA---
Resimler Sadece üyeler içindir!
"Bende bir elma, Sende de bir elma varsa;
Ben sana bir elma verirsem, Sen de bana bir elma verirsen:
İkimizin de de birer elması olur.
Fakat, bende bir bilgi, Sende bir bilgi varsa;
Ben sana bir bilgi verirsem, Sen de bana bir bilgi verirsen:
Bende iki bilgi, Sende de iki bilgi olur!" [Konfiçyüs]
BİZ BATIDA ÇOCUKLARIMIZ İÇİN SAVAŞIRKEN,
BAZILARI DOĞUDA BİZİMLE SAVAŞSIN DİYE ÇOCUK YAPIYOR!..
BU ÜLKEYİ UCUZA ALMADIK BEDAVAYA DA VERMEYİZ !
False