Şu an KozanBilgi.Net 'de 0 Üye 26 Misafir Bulunmaktadır. Buraya Tıklayarak Görebilirsiniz...
Anasayfan YapFavorilerine EkleE PostaPlayerHarita
Bugün 10.02.2012 
          
ANASAYFA
          
FORUMLAR
        
HABERLER
          
YAZILAR
          
RESİMLER
          
DUVARIM
          
VİDEOLAR
        
KOZAN
        
İSLAM
          
ŞİİRLER
          
ÖDEVLER
          
DOSYALAR
          
HESABIM
          
SOHBET
  Üyelik      Hatırla    Yeni Kayıt - Şifremi Unuttum -      Aklından Neler Geçiyor ? CANLI DESTEK
» Deniz Pişkin Sevgisi Önceki  

Feke ve Köylerinde Deniz Pişkin Sevgisi

 

4 Yıl önce Feke’ye küçücük boylu zayıf bir o kadarda yaşı küçük bir delikanlı ilk Kaymakamlık atamasıyla Feke’ye gelmiş. Henüz yeni evli hanım efendi bir öğretmen eşi var. Kendisi ile tanışmak için Feke’ye vardığımızda inanın Kaymakam deyince biraz iri cüsseli saçları biraz ak düşmüş kişi aradım. Karşımıza dikilip hoş geldiniz diyen kişi yukarda yazımın başında sıraladığımın ta kendisi. Aradan zaman geçtiğinde Deniz Pişkin Görev prensiplerini ilçeye oturtmuş yavaş yavaş kamu kurumları disiplinize olmuş, sıra Feke’nin ufkunu yavaş yavaş Adana semalarına açmak olmuş.

 

Deniz Pişkin siyasetten önce Feke’de Devletin olduğunu köylüye ve merkezde oturan vatandaşlara aşılamaya başlamış ki bu konuları hiç sevmeyen siyasileri uyandırmıştı. Çünkü artık vatandaş Feke de siyasilerden önce devletin olduğunu ve bunun da kaymakamlık makamı olduğunu bilmişlerdi. Ama bu hiç siyasilerin işine gelmezdi çünkü hele, hele ilçedeki iktidar partisi görevlilerinin işine hiç gelmezdi çünkü işlerin doğrudan Devletten bittiğini görünce ilçede kendilerinin klâsı sarsılacaktı. Artık Feke’nin ufku da bayağı yol kat etmişti

 

Adana ve yörelerinde hem turizm açısından hem buranın katran menteri açısından Feke’den bahsediliyordu. Artık Deniz Pişkin Köylünün ve merkezde oturan vatandaşların aile bireyleri gibi olmuştu. Hele bizim de katkılarımızla ve eşi o zamanki Feke’nin First Leydisi şimdilerde ise Pülümür’ün First Leydisi Nurhan Hoca hanımın da girişimleri ile Her köye bir sıcak yuvam projesi var ya bu proje Deniz beyi daha da Feke’de kişiliğini gösterdi. Çaktırmadan Engelleyenler oldu ama nafile son olarak bir köyde yaptırılacak evin yerleşim alanı düzlendi akşam kararname denilen kara listede birilerinin girişimi sonucu adı listenin en altına daha 5 ayı varken hem de Cumartesi günü yazdırıldı ve Tunceli - Pülümür’e tayini çıktı. Sıcak yuvam Projesi de böylece suya düştü yani devlette devamlılıkta durmuş oldu.

 

Deniz bey Pülümür’e gitti, Devletin devamlılığını orada da Pülümür ilçe ve Köy halkına kısa günde Devletin Kaymakamlık Makamı olduğunu, seçilmişlerin geçici olduğunu fark ettirdi onlarla hemen kaynaştı hatta manavlık alışverişlerini Pülümür halk pazarından tek başına yapıyor ve şu günlerde sıcak yuvam projesini yaşama koymuş veya hemen yaşama geçirecek ve oranın ilk haberi de bizim aracılığımızla bölge halkına bildirmiş olacağız, Bakın orada da devletin bekası için BDP Milletvekiline dahi haddini bildirmesini ve devletin mikrofonundan PKK reklâmı yaptırtmadı ve mikrofonu vekil efendinin elinden nasıl aldığını küçücük boyu ve mangal gibi yüreğiyle 73 milyonun önünde hep birlikte izlememiz bize göz yaşlarımızı döktürmemize vesile oldu, hele bir kömür iadesi var ki Devleti soymaya kalkanlar dahi şapka çıkartmak zorunda kaldılar. Deniz bey gitti ama Feke halkı onu unutmadı, o da Feke halkını unutamadı çünkü bura onun ilk göz ağrısı idi. Buradan taaa Pülümüre ziyaretine gidenler oldu. Sonunda ahde vefayı unutmayan biri daha vardı Oda Belediye Başkanı Ahmet Sel Belediye sponsorluğunda yapmış oldukları Halı saha turnuvasına davet etti. Deniz Pişkin de davete icap et en ilçeye geldi. Gelirken de biz de haberdar edildikten sonra Feke de buluştuk iki koca gün beraberliğimiz devam etti.

 

İnanın ilçede turnuva günü Deniz Pişkin için sevgi selinden yer yerinden oynadı. İlçede küçüklü büyüklü herkes hoş geldiniz kuyruğuna girdi. Tabi iktidar yetkilileri hariç. İnanıyorum ki ilçedeki iktidar yetkilileri oyun ve düzenle çıkardıkları tayinden pişmandırlar ama bir sefer ok yaydan çıkmış neylersin.

 

Tapan yöresini birlikte gezdik. Merkez tapan da muhtarlar hazırdı ama nedendir bilinmez Kovukçınar Muhtarı Kaymakam beyi ve bizleri görünce içeri kaçtı eski günlerindeki huyu devam ediyor Muhtar olduktan sonra yine değişmemiş. Köyleri gezdik kendini ziyarete giden Kırıkuşağı ve Tokmanaklı Muhtarlarını evlerinde ziyaret etmesi bir başka manidarlık yaşattı. Demek ki Adam gibi adam olursan mangal gibi de yürek taşırsan sen Fransa’ya da gitsen bu vatandaş sizi asla unutmaz. Çünkü bu Varsak boyu öz Türkmen evlatları Fekeliler kıtlıkta verilen ekmeği (dürümü) asla unutmazlar Onun için Deniz Bey de kıtlıkta dürüm verenlerden biridir de ondan unutmuyor.

 

Değerli Kaymakamım Deniz Pişkin ve Nurhan hanım sizi tanıyan ve bilenlerin hepsinin duaları sizinle yolunuz açık olsun.

 

False
   
» Köşe Yazısı Ara
Başlıklarda : Yazılarda :
 » Kategoriler
Köşe Yazarlarımız 18
Şeref Işık 42
İbrahim Faik Bayav 4
Ali Kılınç 17
C. Gürsel Yurdadoğ 18
Adnan Deniz 42
Ü. Lokman Çaycı 58
Türkeş Manga 38
Yılmaz Özdil 1
Ayşenur Bozkurt 5
Altemur Kılıç 5
Selcan Taşçı 12
Ekrem Özbay 5
Bekir Coşkun 1
Kemal Birin 2
Recep Çağlar 10
Hüseyin Erciyes 3
Abbas Güçlü 6
Yılmaz Özdil 1


 » Son Köşe Yazıları
DİLİMİZ-4
Yazan : oguzsoylum Hit : 1
Tarih : 09.Şub.2012 11:03:48
DİLİMİZ-4
Yazan : oguzsoylum Hit : 1
Tarih : 09.Şub.2012 08:39:48
Dindar Gençlik Ne Ola ki Yetiştirilecek?
Yazan : TurkesManga Hit : 26
Tarih : 07.Şub.2012 18:17:57
93 Yıl 18 gün sonra
Yazan : TurkesManga Hit : 34
Tarih : 07.Şub.2012 18:02:45
En Tatlı Meyve
Yazan : TurkesManga Hit : 15
Tarih : 07.Şub.2012 17:54:42
Türklük ve Müslümanlık
Yazan : TurkesManga Hit : 152
Tarih : 04.Şub.2012 19:43:32
Mevlid Kandili
Yazan : TurkesManga Hit : 40
Tarih : 31.Oca.2012 21:23:49
MHP Kozan ilçe kongresinden notlar
Yazan : TurkesManga Hit : 82
Tarih : 31.Oca.2012 11:12:50
IRAK, LİBYA, SURIYE olmadı şimdi de İRAN
Yazan : TurkesManga Hit : 163
Tarih : 26.Oca.2012 20:46:42
Armut dibine düşer
Yazan : TurkesManga Hit : 141
Tarih : 24.Oca.2012 18:13:48
 » Hit Köşe Yazıları
CC Portal Kullanmak mı? İyi düşünün
Yazan : TurkesManga Hit : 3184
Tarih : 02.May.2010 09:05:30
Kaç terörist öldü bilen var mı?
Yazan : TurkesManga Hit : 2911
Tarih : 19.Ağu.2011 17:00:51
Belediye işçileri neden tedirgin ediliyo
Yazan : TurkesManga Hit : 1968
Tarih : 09.Mar.2011 09:48:36
Anavarza’da pis kokular var
Yazan : TurkesManga Hit : 1480
Tarih : 31.Tem.2010 10:44:55
Kozan il olacak mı?
Yazan : TurkesManga Hit : 1136
Tarih : 25.Oca.2011 00:48:57
Gaziköy’ü Bitiren Başkan (3. Bölüm)
Yazan : TurkesManga Hit : 1009
Tarih : 20.Eyl.2011 18:47:05
Kozan’da İnternet Gazeteciliği
Yazan : TurkesManga Hit : 998
Tarih : 09.Ara.2010 17:47:52
Deniz Pişkin Sevgisi
Yazan : TurkesManga Hit : 971
Tarih : 09.Tem.2010 11:50:35
Ah Şu İmamlar
Yazan : TurkesManga Hit : 955
Tarih : 23.May.2010 16:06:57
Bayramlardır Adam Eden Adamı
Yazan : TurkesManga Hit : 881
Tarih : 23.Ağu.2011 23:39:28
 » Son Yorumlar
hasanbilgeSayin Bayav, Birincisi eger cu
Yazan : Misafir711205
Tarih : 08.Şub.2012 16:30:01
haklısınccportal düşünüpte cafer bey in
Yazan : aybars
Tarih : 08.Şub.2012 13:54:19
Teşekkür EdiyorumSevgili Sercan Bey, önc
Yazan : TurkesManga
Tarih : 07.Şub.2012 09:03:50
ABI SANA KOZAN BELEDIYE BASKANLIGU VEYA
Yazan : SERCAN ISIK
Tarih : 07.Şub.2012 00:49:57
hasanbilgeSayin Yurdadog,Boynuz kulagi g
Yazan : Misafir711205
Tarih : 06.Şub.2012 15:36:16
hasanbilgeSeref abi, Daha dune kadar Akp
Yazan : Misafir711205
Tarih : 31.Oca.2012 17:09:21
torba tekrar çıksın
Yazan : Misafir344879
Tarih : 30.Oca.2012 00:34:45
Yüreğine sağlık..Ellerine ve yüreğine sa
Yazan : mustafanaciisik
Tarih : 29.Oca.2012 23:00:31
Türkler Kendine DüşmanBunun gazetecilikl
Yazan : Hasan Sarıdere
Tarih : 25.Oca.2012 12:45:04
teşekkürlerYorumlarınız için teşekkürler
Yazan : Misafir217611
Tarih : 25.Oca.2012 11:06:12
» Köşe Yazısı İstatistikleri
» Ust Kategori (1)
» Alt Kategori (18)
» Köşe Yazısı (296)
» Okunma (96123)
» Yorum (343)
» Toplam Adettir
» İframe
Mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'i cüz cüz takip etmek için (Mukabele) Lütfen TIKLAYINIZ!Bir birinden güzel dini içerikli filmleri sizin için bir araya getirdik İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ!Öğrencilerimizin ihtiyacı olan yüzlerce ders konusunu görüntülü anlatımla bir araya getirdik İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ!Unutamadığınız eski filmler ve bir birinden güzel yeni Türk filmleri burada... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ!İzlemeye doyamayacağınız hepsi bir birinden güzel seçme Türkçe dublaj yabancı filmler burada.. İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ! Vatan, Bayrak, Şehit ve değerlerimize sahip çıkan videolar burada... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ!Duygusal şiirler, öyküler, konuşmalar, aşk adına her şey burada video olarak sizler için toplandı... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN! Yabancı müzik üstelik en hit şarkıları sizler için topladık... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN! Mükemmel dans figürleri, oyunlar, folklor etkinlikleri burada... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!Çocuklarınızın çok sevdiği Caillou'nun bütün bölümlerini sizin için burada sunuyoruz. Çocuklar için eğitici özelliği olan Caillou ile yavrularınız hem eğlenecek hem de öğrenecek. İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!En güzel çizgi filmleri mi arıyorsunuz?... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN! Farklı kültürlerdeki etnik kökenler için bir birinden güzel videolar... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!Bir birinden güzel ilahiler ve kasideler burada. İzlerken kendinizden geçeceksiniz... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!Nasıl mı yapılır? İzleyip öğreneceksiniz. İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!
» CopyrightYukarı Git
2oo6-2o12 © Türkeş Manga - KozanBilgi.Net İçerik Yönetim Sistemi
KozanBilgi.Net © Türkeş Manga Tarafından Kurulmuştur. Tüm Hakları Saklı Olup Yazılı ve Görsel Bilgiler İzinsiz ve Kaynak Gösterilmeden Yayınlanamaz.
KozanBilgi.Net İletişim Adresimiz : turkesmanga@windowslive.com
Yeniceobaa.Com Free PageRank Checker