Şu an KozanBilgi.Net 'de 0 Üye 30 Misafir Bulunmaktadır. Buraya Tıklayarak Görebilirsiniz...
Anasayfan YapFavorilerine EkleE PostaPlayerHarita
Bugün 11.02.2012 
          
ANASAYFA
          
FORUMLAR
        
HABERLER
          
YAZILAR
          
RESİMLER
          
DUVARIM
          
VİDEOLAR
        
KOZAN
        
İSLAM
          
ŞİİRLER
          
ÖDEVLER
          
DOSYALAR
          
HESABIM
          
SOHBET
  Üyelik      Hatırla    Yeni Kayıt - Şifremi Unuttum -      Aklından Neler Geçiyor ? CANLI DESTEK
» Anavarza’da pis kokular var Önceki  Sonraki
Yazar : Türkeş Manga

İletişim : turkesmanga@windowslive.com

Hakkında : KozanBilgi.Net Genel Kurucusu ve Yayın Yönetmeni

Anavarza’da pis kokular var

 

Öncelikle KozanBilgi.Net’in artık bölgemiz için önemli bir yol gösterici, bir paylaşım ortamı olduğunu belirterek sözlerime başlamak istiyorum.

 

Neden diye soracak olursanız birkaç hafta önce “Pardon Anavarza mı dediniz?” başlıklı bir makale yazmış ve tarihi Anavarza’nın o iğrenç yollarından bahsedip uyuyan yetkilileri göreve davet etmiştim.

 

Yazımdan sonra duyduğuma göre bu uyuyan insanların gözleri açılmış ve görmeyi unuttukları daha doğrusu hiç göremedikleri o turistik yöremizin yollarını yapmışlar. Teşekkür ediyorum. Demek ki istenirse çok güzel yapılıyormuş.

 

Her neyse yolu artık şöyle bir kenara bırakalım da isterseniz artık Anavarza’ya girelim.

 

Şimdi bana soracaksınız neden iki haftadır Anavarza ile ilgili yazıyorsunuz, ne var bu Anavarza’da diye?

 

Birincisinde yapılmayanları eleştirmiş ve çözüm önermiştim. Bu günkü yazımda ise Anavarza’dan Kozan’a hatta Adana ve Ankara’ya kadar uzanan pis bir kokunun nedenini bulmaya çalışacağım.

 

Pis koku derken sevgili Anavarza’lılar (Dilekkaya’lılar) sakın beni yanlış anlamasınlar. Anavarza’nın insanları benim için çok değerli insanlar, baba dostudurlar. Kokular başka yerden buraya geliyor.

 

İnternet üzerinden Anavarza’nın restorasyonu için ayrılan, kullanılan ödenekleri yani sağlanan maddi kaynakları araştırmak istedim. Karşıma ilk haber Bağlantı adresi Sadece üyeler içindir!www.kazimozgan.com adresinde geldi. Zaman gazetesinde 15 Ocak 2007 Pazartesi günü yayınlanmış bir haberin kupürü resim dosyası olarak yer almış. Başlıkta “Anavarza’nın restorasyonuna 300 bin YTL ödenek ayrıldı” yazıyor. Haberi özetleyerek kısaca sizlere aktarayım.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç Anavarza Kalesinin restorasyonu için 300 bin YTL ödenek ayırdıklarını söyledi. Bakan Koç, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Adana’nın Kozan ilçesine geldi. Kozan’a gelmeden önce ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Anavarza Kalesinde incelemelerde bulunan Bakan Koç, kalenin hemen yanındaki Dilekkaya Köyüne giderek köylülerin sorunlarını dinledi. Kozan Kaymakamlığını ziyaretinde Kaymakam Aydın Fetihoğlu’ndan ilçe hakkında bilgi alan Bakan Koç, Anavarza Kalesinin röleve projesinin çıkarılacağını ve buranın restorasyon çalışması için 300 bin YTL kaynak aktarılacağını söyledi.

 

Ayrıca haberde Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Hasan Saybak’ın SİT alanındaki Dilekkaya Köyündeki 39 evin yerine konut yapılarak köyün kaldırılacağını ve bunun için gerekli ilanın birkaç gün içinde asılacağını söylemesi üzerine Bakan Koç, Burada 2007 yılı içinde kazı çalışması başlayacak dedi.”

 

Yorumumu sonra yapmak üzere başka haberleri araştırıyorum. Nedense hep Zaman Gazetesinde çıkıyor. Bir haber daha; Zaman Gazetesi İbrahim Çınar, 20 Agustos 2007 tarihli yazısı

 

Adana Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık, Anavarza’da incelemelerde bulunduklarını belirterek “ Şehir ve kale surlarını dikkatle inceledik, kazı çalışmalarının başlatılması gerekiyor. Bunun içinde 1. ve 2. derecede sit alanı olan Dilekkaya köyünün boşaltılması gerekiyor. Anavarza Kalesi aslına uygun olarak restorasyonu yapıldığında önümüzdeki 5, 10 yıl gibi bir zamanda Çukurova’nın kültür merkezi haline gelecektir. Anavarza Efes’i gölgede bırakacak kadar büyük bir kent. Anavarza Kozan’ın lokomotifi olacak” şeklinde konuştu.

 

Araştırmamıza devam ediyoruz…

 

7 Ekim 2009 tarihli haber; BAKAN GÜNAY'DAN KOZAN'IN KÜLTÜR VE TURİZMİNE DESTEK!

 

Bakan Günay, “Ala Kapıyı Daha Görkemli Bir Hale Sokacağız.”

Günay, “Anavarza çok eski bir medeniyet, buralardaki eski binaları kaldırdığımızda altından binlerce yıl evvelki tarihi eserler çıkıyor. Buraları biz devlet olarak sahiplenirken üzerinde yaşayan insanlarında mağdur olmaması hatta daha iyi koşullarda yaşatmaya gayret ediyoruz. Biz Türkiye yi kalkındırmaya çalışırken sadece zenginler daha zengin olsun diye uğraşmıyoruz. Tüm halkımızın, garibanlarımızın da köylümüzün de yüzü gülsün istiyoruz.

Sizlerin daha rahat yaşama adına buralara herhangi bir yapı yapmanız kanunen de yasal değil çünkü burası sit alan ilan edilmiş. Dolayısı ile sizin burada konut sıkıntınız var, konu ile ilgili Belediye başkanımız, Kaymakam ve Valimiz toplu konut idaresi ile bir temasta bulunmuşlar. Bende bugün buradaki konut sıkıntısını yerinde gördüm ve Ankara ya döndüğümde Toplu Konut İdaresi ile temasa geçip sizlere aşırı bir külfet getirmeden en ekonomik şekilde nasıl konut sahibi yaparız diye araştırma yaparak bu imkanı size sunmaya çalışacağım. Çünkü sizin rahat etmeniz bizim birinci derdimiz, siz rahat edeceksiniz ki bu topraklara ve bu değerlere sahip çıkasınız.

İlk olarak bu yıl içerisinde Anavarza’nın kapısı için Valiliğimizin de desteği ile kapıyı daha görkemli bir hale sokacağız. Sonuç olarak devletimizin imkânları doğru şekilde kullanarak hem sizlere hem de bu tarihi değerlerimize sahip çıkacağız '' diye konuştu.

 

Anavarza’ya yapılan (?) hizmetlerle ilgili o kadar haber var ki hepsini yazmak takdir edersiniz ki burada imkânsız.

 

2007 yılının ekim ayında da Adana Valisi İlhan Atış’ın Anavarza’ya incelemede bulunmak üzere geldiğini ve buraya hayran kaldığını görüyoruz.

 

Ve 3 Mayıs 2010 tarihli bir haberle gözlerimizin pası biraz daha açılıyor.

 

Anavarza Kalesi Ala Kapı restorasyonu için 170 bin lira ödenek ayrıldı ve çalışmalar yaklaşık 6 ay sürecek başlıklı haberden bir bölüm aktarmak istiyorum.

 

Bu yılki çalışmalar: Ala Kapının onarımını üstlenen firmanın yetkilisi Zülfikar Tümer, yaptığı açıklamada, mevcut yapının dondurulması ve güçlendirilmesinin sağlanması amacıyla İl Özel İdaresinin 170 bin lira ödenek ayırdığını, çalışmanın yaklaşık 6 ay süreceğini belirtti. Tümer, çalışmaların Kültür varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne bağlı Adana Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünce kontrol edileceğini, şu anki çalışmaların sadece kalıntılar üzerinde biriken kum, toz ve otların temizlenmesi ile küçük onarımlar olduğunu belirterek, “Bu çalışma ileride yapılacak bir restorasyon için ön hazırlık sayılabilir” dedi.

 

Şimdi diyeceksiniz bu yazıyı nereden okumaya başladım. “Yaa bunların hepsi yalan” dediğinizi duyuyorum…

 

Evet laftan başka bir şey yapılmayan ve maalesef siyasilerin oyalama takdiği ile ödenekler çıkarılan ama bu ödeneklerin bir kuruşunun bile Anavarza’ya harcanmadığı yalanlar. Yazımın başında belirttiğim pis koku bu ödeneklerden geliyor.

 

Şimdi merakım üzere gerek Kozan Kaymakamına gerekse Kozan Belediye Başkanına sormak istiyorum. Beni yanlış anlamasınlar sadece merak ettiğim için soruyorum. Anavarza’nın restorasyonu için bu kadar büyük miktarda ödenekler çıkarıldı mı? Kullanıldı mı? Kullanıldı ise bizim ve Anavarza’lı köylülerin maalesef göremedikleri bu hizmetler acaba Anavarza’nın neresine harcandı. Ya da bu paralar Anavarza adı altında alınarak başka yerlerde mi kullanıldı. Çünkü şu ana kadar Anavarza’da Ala Kapının altına kurulan demir iskeletten başka yapılmış gözle görülür tek bir şey yok. 170 bin lirayı götürenlerin belirttiği kalıntılar üzerinde biriken kum, toz ve otlar ise hala pislik içerisinde duruyor.

 

Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Hasan Saybak’ın SİT alanındaki Dilekkaya Köyündeki 39 evin yerine konut yapılarak köyün kaldırılacağını ve bunun için gerekli ilanın birkaç gün içinde asılacağını söylemesine rağmen aradan yıllar geçmiş tek bir çivi çakılmamıştır. Bakan Koç’un, Burada 2007 yılı içinde kazı çalışması başlayacak sözleri ve Bakan Günay’ın vaatleri de hayal olmuştur.

 

Anavarza’ya gelen tüm siyasetçiler Dilekkaya köylüleri ile görüşür onların sorunları dinler ve not eder. Ama sigara paketlerinin üzerine not eder, sigara bitince de paketi atarlar.

 

Sonuç olarak belirtmek istediğim Kozan’da büyük bir denetimsizlik var. Eğer vaat edilen bu ödenekler alınamadıysa bu büyük bir siyasi başarısızlıktır. Hep iyi başlangıç haberleri yazan basınımız da nedense sonucu gözlemleyip uçan emek ve paraların aslında geri gelmeyeceğini ve geleceğimize iyi şeyler bırakamayacağımızı yazmıyorlar.

 

Daha önce de belirttim ya benim ki sadece merak ama yine de bu merak içimi kemiriyor. Allah aşkına bu gelen paralar Anavarza’ya harcanmadığına göre ne oldu?

 

False
   
» Köşe Yazısı Ara
Başlıklarda : Yazılarda :
 » Kategoriler
Köşe Yazarlarımız 18
Şeref Işık 42
Recep Çağlar 10
C. Gürsel Yurdadoğ 18
Ali Kılınç 17
İbrahim Faik Bayav 4
Adnan Deniz 42
Ü. Lokman Çaycı 58
Türkeş Manga 38
Ayşenur Bozkurt 5
Altemur Kılıç 5
Selcan Taşçı 12
Ekrem Özbay 5
Bekir Coşkun 1
Kemal Birin 2
Hüseyin Erciyes 3
Abbas Güçlü 6
Yılmaz Özdil 1
Yılmaz Özdil 1


 » Son Köşe Yazıları
Korkmam Avrattan
Yazan : TurkesManga Hit : 15
Tarih : 10.Şub.2012 20:17:36
DİLİMİZ-4
Yazan : oguzsoylum Hit : 6
Tarih : 09.Şub.2012 08:39:48
Dindar Gençlik Ne Ola ki Yetiştirilecek?
Yazan : TurkesManga Hit : 31
Tarih : 07.Şub.2012 18:17:57
93 Yıl 18 gün sonra
Yazan : TurkesManga Hit : 42
Tarih : 07.Şub.2012 18:02:45
En Tatlı Meyve
Yazan : TurkesManga Hit : 22
Tarih : 07.Şub.2012 17:54:42
Türklük ve Müslümanlık
Yazan : TurkesManga Hit : 160
Tarih : 04.Şub.2012 19:43:32
Mevlid Kandili
Yazan : TurkesManga Hit : 41
Tarih : 31.Oca.2012 21:23:49
MHP Kozan ilçe kongresinden notlar
Yazan : TurkesManga Hit : 86
Tarih : 31.Oca.2012 11:12:50
IRAK, LİBYA, SURIYE olmadı şimdi de İRAN
Yazan : TurkesManga Hit : 165
Tarih : 26.Oca.2012 20:46:42
Armut dibine düşer
Yazan : TurkesManga Hit : 144
Tarih : 24.Oca.2012 18:13:48
 » Hit Köşe Yazıları
CC Portal Kullanmak mı? İyi düşünün
Yazan : TurkesManga Hit : 3203
Tarih : 02.May.2010 09:05:30
Kaç terörist öldü bilen var mı?
Yazan : TurkesManga Hit : 2915
Tarih : 19.Ağu.2011 17:00:51
Belediye işçileri neden tedirgin ediliyo
Yazan : TurkesManga Hit : 1982
Tarih : 09.Mar.2011 09:48:36
Anavarza’da pis kokular var
Yazan : TurkesManga Hit : 1488
Tarih : 31.Tem.2010 10:44:55
Kozan il olacak mı?
Yazan : TurkesManga Hit : 1140
Tarih : 25.Oca.2011 00:48:57
Gaziköy’ü Bitiren Başkan (3. Bölüm)
Yazan : TurkesManga Hit : 1020
Tarih : 20.Eyl.2011 18:47:05
Kozan’da İnternet Gazeteciliği
Yazan : TurkesManga Hit : 1005
Tarih : 09.Ara.2010 17:47:52
Deniz Pişkin Sevgisi
Yazan : TurkesManga Hit : 971
Tarih : 09.Tem.2010 11:50:35
Ah Şu İmamlar
Yazan : TurkesManga Hit : 955
Tarih : 23.May.2010 16:06:57
Bayramlardır Adam Eden Adamı
Yazan : TurkesManga Hit : 881
Tarih : 23.Ağu.2011 23:39:28
 » Son Yorumlar
MükemmelHocam kutluyorum, sizin böyle ol
Yazan : TurkesManga
Tarih : 10.Şub.2012 20:40:16
hasanbilgeSeref abi, Yazini iki gundur t
Yazan : Misafir711205
Tarih : 10.Şub.2012 02:49:38
hasanbilgeSayin Bayav, Birincisi eger cu
Yazan : Misafir711205
Tarih : 08.Şub.2012 16:30:01
haklısınccportal düşünüpte cafer bey in
Yazan : aybars
Tarih : 08.Şub.2012 13:54:19
Teşekkür EdiyorumSevgili Sercan Bey, önc
Yazan : TurkesManga
Tarih : 07.Şub.2012 09:03:50
ABI SANA KOZAN BELEDIYE BASKANLIGU VEYA
Yazan : SERCAN ISIK
Tarih : 07.Şub.2012 00:49:57
hasanbilgeSayin Yurdadog,Boynuz kulagi g
Yazan : Misafir711205
Tarih : 06.Şub.2012 15:36:16
hasanbilgeSeref abi, Daha dune kadar Akp
Yazan : Misafir711205
Tarih : 31.Oca.2012 17:09:21
torba tekrar çıksın
Yazan : Misafir344879
Tarih : 30.Oca.2012 00:34:45
Yüreğine sağlık..Ellerine ve yüreğine sa
Yazan : mustafanaciisik
Tarih : 29.Oca.2012 23:00:31
» Köşe Yazısı İstatistikleri
» Ust Kategori (1)
» Alt Kategori (18)
» Köşe Yazısı (296)
» Okunma (96567)
» Yorum (345)
» Toplam Adettir
» İframe
Mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'i cüz cüz takip etmek için (Mukabele) Lütfen TIKLAYINIZ!Bir birinden güzel dini içerikli filmleri sizin için bir araya getirdik İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ!Öğrencilerimizin ihtiyacı olan yüzlerce ders konusunu görüntülü anlatımla bir araya getirdik İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ!Unutamadığınız eski filmler ve bir birinden güzel yeni Türk filmleri burada... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ!İzlemeye doyamayacağınız hepsi bir birinden güzel seçme Türkçe dublaj yabancı filmler burada.. İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ! Vatan, Bayrak, Şehit ve değerlerimize sahip çıkan videolar burada... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ!Duygusal şiirler, öyküler, konuşmalar, aşk adına her şey burada video olarak sizler için toplandı... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN! Yabancı müzik üstelik en hit şarkıları sizler için topladık... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN! Mükemmel dans figürleri, oyunlar, folklor etkinlikleri burada... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!Çocuklarınızın çok sevdiği Caillou'nun bütün bölümlerini sizin için burada sunuyoruz. Çocuklar için eğitici özelliği olan Caillou ile yavrularınız hem eğlenecek hem de öğrenecek. İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!En güzel çizgi filmleri mi arıyorsunuz?... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN! Farklı kültürlerdeki etnik kökenler için bir birinden güzel videolar... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!Bir birinden güzel ilahiler ve kasideler burada. İzlerken kendinizden geçeceksiniz... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!Nasıl mı yapılır? İzleyip öğreneceksiniz. İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!
» CopyrightYukarı Git
2oo6-2o12 © Türkeş Manga - KozanBilgi.Net İçerik Yönetim Sistemi
KozanBilgi.Net © Türkeş Manga Tarafından Kurulmuştur. Tüm Hakları Saklı Olup Yazılı ve Görsel Bilgiler İzinsiz ve Kaynak Gösterilmeden Yayınlanamaz.
KozanBilgi.Net İletişim Adresimiz : turkesmanga@windowslive.com
Yeniceobaa.Com Free PageRank Checker