Şu an KozanBilgi.Net 'de 2 Üye 103 Misafir Bulunmaktadır. Buraya Tıklayarak Görebilirsiniz...
Anasayfan YapFavorilerine EkleE PostaPlayerHarita
Bugün 24.05.2012 
          
ANASAYFA
          
FORUMLAR
          
YAZILAR
          
RESİMLER
          
DUVARIM
          
VİDEOLAR
        
KOZAN
          
ŞİİRLER
          
DOSYALAR
          
HESABIM
          
SOHBET
  Üyelik      Hatırla    Yeni Kayıt - Şifremi Unuttum -      Aklından Neler Geçiyor ? CANLI DESTEK
» Belediye işçileri neden tedirgin ediliyor? Önceki  Sonraki
Yazar : Şeref Işık

İletişim : serefisik56@hotmail.com

Hakkında : KozanBilgi.Net Haber Müdürü

Belediye işçileri neden tedirgin ediliyor?

Torba yasaya dayanarak sanki belediyelerde bizden olan bizden olmayan diye temizlik yapılmaya başlandı gibi.

Duyduğuma göre Kozan belediyesi bu işe çoktan başlamış bile. Kozan Belediyesinden 106 kişi başka kurumlara gönderilecekmiş. İşçilerden kendi isteği ile ayrılmak isteyen 46 kişi başvuru yapmış.

Belediyenin yedi yıllık İmar Müdürü görevinden istifa etmiş. Acaba bu konuda baskı mı var. Yoksa milletvekili adayı mı olacak sayın müdürümüz.

Buradan belediye işçilerine bir çağrım olacak. İnanın yerel seçim zamanı bunu daha iyi anlayacaksınız. Gideceğiniz kurumlarda daha rahat olacaksınız, korkmayın.

25 Şubat 2011 tarihli Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanan 216 maddeden oluşan Torba Yasa’nın ihtiyaç fazlası işçilerini ilgilendiren 166. Maddesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım yüreğinize su serper.

Mahalli idarelerin ihtiyaç fazlası işçilerine ilişkin hükümler

MADDE 166- (1) İl özel idarelerinin sürekli işçi kadrolarında çalışan ihtiyaç fazlası işçiler, Karayolları Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatındaki sürekli işçi kadrolarına, belediyelerin (bağlı kuruluşları hariç) sürekli işçi kadrolarında çalışan ihtiyaç fazlası işçiler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatındaki sürekli işçi kadroları ile sürekli işçi norm kadro dâhilinde olmak üzere ihtiyacı bulunan mahalli idarelere atanır.

(2) İhtiyaç fazlası işçilerin tespitini yapmak üzere vali veya görevlendireceği vali yardımcısının başkanlığında, il emniyet müdürü, defterdar, il milli eğitim müdürü, Türkiye İş Kurumu il müdürü, Karayolları Genel Müdürlüğü bölge müdürü, il mahalli idareler müdürü ve işçi devreden işyerinde toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili işçi sendikası temsilcisinden oluşan bir komisyon kurulur.

(3) Tespitin yapılmasına esas işçilerin listesi; birinci fıkrada belirtilen mahalli idareler tarafından bu Kanunun yayımından itibaren kırkbeş gün içinde gerekçesi ile birlikte komisyona sunulur. İhtiyaç fazlası olarak bildirilen işçilerden norm kadro fazlası olanlar komisyon tarafından birinci fıkrada belirtilen kurumlara atanmak üzere tespit edilir. Mahalli idarelerin norm kadrosu dâhilinde olup da ihtiyaç fazlası olarak bildirilen işçiler ise, 5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesindeki oranlar, kurumun bütçe dengesi, norm kadrosu ve yürütmekle görevli olduğu hizmetin gereği ile nüfus kriterleri değerlendirilmek suretiyle birinci fıkrada belirtilen kurumlara atanmak üzere tespit edilir. İldeki diğer kamu kurum ve kuruluşlarının talepte bulunması halinde, özelleştirme programında bulunan kuruluşlar hariç olmak üzere işçinin muvafakatı alınmak kaydıyla bu idarelerde sürekli işçi statüsünde istihdam edilmek üzere atama işlemi yapılabilir. Komisyon çalışmasını kırkbeş gün içinde tamamlar. Bu listelerin tespitinden sonra valilerce atama yapılır.

(4) Bu madde kapsamında valilikler tarafından atama işleminin kamu kurum ve kuruluşlarına bildirim yapıldığı tarih itibarıyla sürekli işçi kadroları, diğer kanunlardaki hükümlere bakılmaksızın ve başka bir işleme gerek kalmaksızın ihdas ve tahsis edilmiş sayılır. İlgili kurumlar sürekli işçi kadrolarına yapılan atama işlemini onbeş gün içinde tekemmül ettirerek sonuçlandırır. Atama işlemi yapılan personel ilgili valilikler tarafından en geç on gün içinde Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

(5) Ataması tekemmül ettirilen işçiler, çalıştıkları kurumlarınca atama emirlerinin tebliğini izleyen günden itibaren beş iş günü içinde yeni görevlerine başlamak zorundadırlar. Bu süre içinde yeni kurumunda işe başlamayan işçilerin atamaları iptal edilerek 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 17 nci maddesine göre iş sözleşmeleri sona erdirilir.

(6) Devredilen işçilerin ücret ile diğer malî ve sosyal hakları; toplu iş sözleşmesi bulunan işçiler bakımından yenileri düzenleninceye kadar devir işleminden önce tabi oldukları toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre, toplu iş sözleşmesi olmayan işçiler bakımından 2010 yılı Kasım ayında geçerli olan bireysel iş sözleşmesi hükümlerine göre belirlenir. Devre konu işçiler bakımından devir tarihinden önce doğmuş ve devir tarihinde ödenmesi gereken borçlardan devralan kurum sorumlu tutulamaz. Kıdem tazminatına ilişkin hükümler saklıdır.

(7) Bu madde kapsamında işçi nakleden mahalli idarelerin nakil sonrasında oluşan işçi sayısında beş yıl süreyle artış yapılamaz.

(8) Bu madde kapsamında işçi nakleden mahalli idarelerce üç yıl süreyle, gerçekleşen en son yıl bütçe gideri içinde yer alan hizmet alımı tutarının, 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre belirlenecek yeniden değerleme oranında artırılarak hesaplanacak tutarı aşmayacak şekilde hizmet alımı için harcama yapılabilir. Bu kapsamda yapılacak harcamaların hizmet gereklerine dayalı olarak belirlenen sınırdan fazla yapılmasının gerekmesi halinde İçişleri Bakanlığından izin alınması zorunludur.

(9) Bu maddenin uygulanmasına ilişkin olarak gerekli görülmesi halinde, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili diğer kurumların görüşünü alarak uygulamayı yönlendirmeye ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye İçişleri Bakanlığı yetkilidir. 

False
   
» Köşe Yazısı Ara
Başlıklarda : Yazılarda :
 » Kategoriler
Köşe Yazarlarımız 23
Şeref Işık 53
Ali Kılınç 24
C. Gürsel Yurdadoğ 25
Adnan Deniz 49
Ü. Lokman Çaycı 62
Türkeş Manga 42
Burçak Yazıcı 1
İbrahim Faik Bayav 7
Recep Çağlar 10
Bayram Erdoğan 1
Enver Erkuran 3
Mustafa Babaç 2
Kemal Birin 2
Devrim Halef Karavelioğlu 4
Selcan Taşçı 12
Ayşenur Bozkurt 5
Bekir Coşkun 1
Hüseyin Erciyes 3
Ekrem Özbay 5
Altemur Kılıç 5
Yılmaz Özdil 1
Abbas Güçlü 6
Yılmaz Özdil 1


 » Son Köşe Yazıları
Kozan Kent Konseyi uykuda mı?
Yazan : TurkesManga Hit : 18
Tarih : 23.May.2012 14:21:01
Oğuz Soylum (Recep Çağlar)'a Veda
Yazan : TurkesManga Hit : 309
Tarih : 22.May.2012 15:25:41
Komşu Ülkelerle Sorunların Cezasını Üret
Yazan : TurkesManga Hit : 71
Tarih : 21.May.2012 19:46:08
19 Mayıs’ı anlamayanlar
Yazan : TurkesManga Hit : 259
Tarih : 19.May.2012 11:04:40
Sanayi Çarşısında bir Hanım Ağa
Yazan : TurkesManga Hit : 240
Tarih : 18.May.2012 20:57:48
İyilik ve Kötülük
Yazan : TurkesManga Hit : 241
Tarih : 15.May.2012 20:56:53
Anne ve Aile
Yazan : TurkesManga Hit : 279
Tarih : 14.May.2012 21:50:01
MIŞ Gibi Yaşamak
Yazan : TurkesManga Hit : 179
Tarih : 09.May.2012 20:41:10
Ey Muhalefet Siz Ne Yaparsınız?
Yazan : TurkesManga Hit : 100
Tarih : 08.May.2012 21:51:38
Hormonlu Hıyar Gibi Durmadan Büyüyoruz
Yazan : TurkesManga Hit : 104
Tarih : 07.May.2012 13:41:26
 » Hit Köşe Yazıları
CC Portal Kullanmak mı? İyi düşünün
Yazan : TurkesManga Hit : 4342
Tarih : 02.May.2010 09:05:30
Belediye işçileri neden tedirgin ediliyo
Yazan : TurkesManga Hit : 3333
Tarih : 09.Mar.2011 09:48:36
Kaç terörist öldü bilen var mı?
Yazan : TurkesManga Hit : 3269
Tarih : 19.Ağu.2011 17:00:51
Anavarza’da pis kokular var
Yazan : TurkesManga Hit : 1861
Tarih : 31.Tem.2010 10:44:55
Gaziköy’ü Bitiren Başkan (3. Bölüm)
Yazan : TurkesManga Hit : 1547
Tarih : 20.Eyl.2011 18:47:05
Kozan’da İnternet Gazeteciliği
Yazan : TurkesManga Hit : 1531
Tarih : 09.Ara.2010 17:47:52
Kozan il olacak mı?
Yazan : TurkesManga Hit : 1481
Tarih : 25.Oca.2011 00:48:57
Gaziköy'ü Bitiren Başkan (5.Bölüm)
Yazan : TurkesManga Hit : 1310
Tarih : 09.Kas.2011 11:10:47
Deniz Pişkin Sevgisi
Yazan : TurkesManga Hit : 1187
Tarih : 09.Tem.2010 11:50:35
Kaybolan Geleneklerimiz
Yazan : TurkesManga Hit : 1168
Tarih : 23.Tem.2010 17:18:00
 » Son Yorumlar
hasanbilgeSeref Abi,Muhalefetin liderler
Yazan : Misafir125132
Tarih : 24.May.2012 01:04:41
Allah rahmet eylesinMekanı cennet olsun.
Yazan : Filiz
Tarih : 23.May.2012 15:50:34
hasanbilgeSayin Cayci,Keske ingiliz kolo
Yazan : Misafir998213
Tarih : 20.May.2012 19:37:11
hasanbilgeSeref abi,Hani bir soz var YER
Yazan : Misafir998213
Tarih : 17.May.2012 15:57:51
banada bir iş vertilmemesinden şikaye tc
Yazan : Misafir179175
Tarih : 11.May.2012 11:41:57
KatılıyorumAdnan Bey, yazınızdaki her ke
Yazan : TurkesManga
Tarih : 10.May.2012 08:05:16
slmbende belediyedem milli eğitime geçiş
Yazan : Misafir155252
Tarih : 05.May.2012 22:38:01
hasanbilgeSeref abi,Zaman kale degil kil
Yazan : Misafir171142
Tarih : 25.Nis.2012 04:07:09
çok güzelbağımlı olanlara gitsi sağollll
Yazan : Misafir186252
Tarih : 16.Nis.2012 20:45:45
Yorum yazanların dikkatineDeğerli ziyare
Yazan : TurkesManga
Tarih : 11.Nis.2012 19:08:01
» Köşe Yazısı İstatistikleri
» Ust Kategori (1)
» Alt Kategori (23)
» Köşe Yazısı (350)
» Okunma (141446)
» Yorum (390)
» Toplam Adettir
» İframe
Mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'i cüz cüz takip etmek için (Mukabele) Lütfen TIKLAYINIZ!Bir birinden güzel dini içerikli filmleri sizin için bir araya getirdik İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ!Öğrencilerimizin ihtiyacı olan yüzlerce ders konusunu görüntülü anlatımla bir araya getirdik İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ!Unutamadığınız eski filmler ve bir birinden güzel yeni Türk filmleri burada... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ!İzlemeye doyamayacağınız hepsi bir birinden güzel seçme Türkçe dublaj yabancı filmler burada.. İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ! Vatan, Bayrak, Şehit ve değerlerimize sahip çıkan videolar burada... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYINIZ!Duygusal şiirler, öyküler, konuşmalar, aşk adına her şey burada video olarak sizler için toplandı... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN! Yabancı müzik üstelik en hit şarkıları sizler için topladık... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN! Mükemmel dans figürleri, oyunlar, folklor etkinlikleri burada... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!Çocuklarınızın çok sevdiği Caillou'nun bütün bölümlerini sizin için burada sunuyoruz. Çocuklar için eğitici özelliği olan Caillou ile yavrularınız hem eğlenecek hem de öğrenecek. İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!En güzel çizgi filmleri mi arıyorsunuz?... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN! Farklı kültürlerdeki etnik kökenler için bir birinden güzel videolar... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!Bir birinden güzel ilahiler ve kasideler burada. İzlerken kendinizden geçeceksiniz... İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!Nasıl mı yapılır? İzleyip öğreneceksiniz. İzlemek İçin Lütfen TIKLAYIN!
» CopyrightYukarı Git
2oo6-2o12 © Türkeş Manga - KozanBilgi.Net İçerik Yönetim Sistemi
KozanBilgi.Net © C.C.P. Türkeş Manga Tarafından Kurulmuştur. Tüm Hakları Saklı Olup Yazılı ve Görsel Bilgiler İzinsiz ve Kaynak Gösterilmeden Yayınlanamaz.
KozanBilgi.Net İletişim Adresimiz : turkesmanga@windowslive.com
Free PageRank Checker