Roman karakteri Ali Rıza, Kiremithane Mahallesi’nde yetişmiş bir delikanlıdır. İyi bir ailenin çocuğu, özünde iyidir. Çevresel etkilerde kalan hayatı, bir kuru yaprak misali savrulur. Suçlar işler, mahpus yatar. Hapisten çıkar.
Serseri ruhlu Ali Rıza, bir soygun planının baş aktörü olarak bulur kendini. Boynundan aşağısı tutmayan, zengin birine uşaklık yaparak soygun girişimine başlanır fakat olaylar çok farklı ilerler. Zengin adam ile anlamsız bir bağ kurulur aralarında. Soygundan vazgeçmek ister ama bu kolay olmayacaktır.
Adı konmamış aşk, dışarıdan muhteşeme görünen bir hayatın figüran rolleri, zararsız bir engelliyi hayatta tutmaya çalışan serseri… “Uçurumun Kenarında, Bir Hayat Nasıl Yaşanır?” denen, üzücü bir hikâyeden ders çıkarmak mümkün mü?
Eser incelendiğinde, Kiremithane Mahallesi ve Adana Barajı kenarında, bir villada vücut bulan bir hikâye göze çarpıyor. Romanın başlığından da anlaşılacağı üzere, uçurumun kenarında bir hayat işlenmiştir. Genç Ali Rıza, bu uçurumdan savrulacak mı, yoksa hayata sıkıca sarılacak mı?
Yazar, aslında Adana’da yitip giden gençliğin hikâyesini dile getirerek bir sosyal sorumluluk işine soyunmuştur. “Gençler, uçurum kenarlarında dolaşmak yerine, neden Çukurova’nın verimli düzlüklerinde bir hayat sürmüyor?” demektedir. Bu eser yitip giden gençliği hayat döndürecek olan bir tutanak olsun dileğimizle.
EKONOMİ
1 gün önceDÜNYA
3 gün önceMANŞETLER
3 gün önceMANŞETLER
3 gün önceDÜNYA
3 gün önceDÜNYA
3 gün önceMANŞETLER
3 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.