DOLAR 18,6452 0.01%
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adana Milletvekili ve Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer’in 24 Kasım Öğretmenler Günü İle İlgili Basın Açıklaması

ABONE OL
23 Kasım 2022 14:14

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim sisteminin en temel ögesi olan öğretmenlerin, ülkelerin kaderinde çok önemli bir yere sahip olduklarını biliyoruz.
Ulu Önderimiz, Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafal Kemal Atatürk de kendini her şeyden önce öğretmen olarak tanımlardı.
Öğretmenler, ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumdaki sosyal barışın ve huzurun sağlanmasında, bireylerin sosyalleşerek toplumsal hayata hazırlanmasında ve toplumun kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılmasında önemli sorumluluklar üstlenmektedir.

Bugün ne yazık ki öğretmenlerimizin kadro sıkıntısı, tayin problemleri, atanma sorunları, ek ders ücreti sorunları, aile bütünlüğünü sarsacak çalışma koşulları devam etmektedir. Öğretmenlerin farklı sıfatlarla sınıflandırılmasına son vererek tüm öğretmenlerin kadrolu öğretmen olarak istihdam edilmesi gerekmektedir.

Öğretmenlerimize her yıl 24 Kasım’da bir maaş ikramiye verilerek, tüm eğitim camiasının dört gözle beklediği atamalar zaman kaybetmeden yapılmalıdır. Ücretli, Kadrolu, Sözleşmeli, Uzman Öğretmen ayırımına derhal son verilmelidir. Öğretmen öğretmendir.

Tüm zorluklara karşı yılmadan geleceğimizi inşa etmek için eğitim mücadelelerine devam eden öğretmenlerimiz baş tacımızdır.
Genç nesillerin yetiştiricisi, alnımıza bilgilerden çelenk huzmesi takan tüm eğitim gönüllüsü, emekçi öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutlarım…

Orhan Sümer
Adana Milletvekili

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

HIZLI YORUM YAP