Adana Milletvekili ve Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer’in 24 Kasım Öğretmenler Günü İle İlgili Basın Açıklaması

Eğitim sisteminin en temel ögesi olan öğretmenlerin, ülkelerin kaderinde çok önemli bir yere sahip olduklarını biliyoruz.
Ulu Önderimiz, Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk de kendini her şeyden önce öğretmen olarak tanımlardı.
Öğretmenler, ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumdaki sosyal barışın ve huzurun sağlanmasında, bireylerin sosyalleşerek toplumsal hayata hazırlanmasında ve toplumun kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılmasında önemli sorumluluklar üstlenmektedir.

Bugün ne yazık ki öğretmenlerimizin kadro sıkıntısı, tayin problemleri, atanma sorunları, ek gösterge sorunları, ek ders ücreti sorunları, aile bütünlüğünü sarsacak çalışma koşulları devam etmektedir. Öğretmenlerin farklı sıfatlarla sınıflandırılmasına son vererek tüm öğretmenlerin kadrolu öğretmen olarak istihdam edilmesi gerekmektedir.

Öğretmenlerimize her yıl 24 Kasım’da bir maaş ikramiye verilmesi ve 3600 ek gösterge hakkı bir an önce düzenlenmelidir. Tüm eğitim camiasının dört gözle beklediği 60 bin atama zaman kaybetmeden yapılmalıdır.

Tüm zorluklara karşı yılmadan geleceğimizi inşa etmek için eğitim mücadelelerine devam eden öğretmenlerimiz baş tacımızdır.
Genç nesillerin yetiştiricisi, alnımıza bilgilerden çelenk huzmesi takan tüm eğitim gönüllüsü, emekçi öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutlarım…

Orhan Sümer
Adana Milletvekili

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Aracı olmayan şahıs hiç gitmediği şehirlerde trafik cezası yedi
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın