Sümer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ceza infaz kurumu çalışanları ve yardımcı zabıtaların sorunları ile alışverişe kapatılan Mısır Çarşısı esnafının sorunlarını gündeme getirdi.
İçinden geçtiğimiz dönemde bazı meslek gruplarının omuzlarındaki yükün arttığını belirten Sümer, “Bu gruplardan biri Ceza İnfaz Kurumu çalışanları diğeri de yardımcı zabıta adı altında zabıta memurlarıdır” dedi.
Sümer, iki meslek grubunun da benzer görevleri yerine getirenlere göre daha düşük maaş aldıklarına ve özlük hakları bakımından da geride olduklarına dikkat çekerek bu iki meslek grubuyla da özellikle bu dönemde ilgilenilmesini ve sorunlarının çözülmesini beklediğini dile getirdi.
Sümer, Mısır Çarşısı’na değinerek şöyle dedi:
“Adana ekonomisinin can damarlarından biri olan Mısır Çarşısı’nın kapatılmasıyla birlikte orada 2 bin 100 kişi işsiz kaldı. Sosyal devlet, ‘Ben yasakladım, siz başınızın çaresine bakın’ diyemez. Çalmadık kapı bırakmayan çarşı esnafı ve çalışanları şu ana kadar bir gerekçe bulamamışlardır. Çalışanlarının mağduriyeti giderilmeli, esnafa da kira yardımı yapılmalı.”
MANŞETLER
18 saat önceMANŞETLER
3 gün önceMANŞETLER
3 gün önceEKONOMİ
3 gün önceMANŞETLER
3 gün önceMANŞETLER
3 gün önceMANŞETLER
7 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.