DOLAR 16,8853 -2.7%
EURO 17,8334 -2.47%
ALTIN 991,58-2,31
BITCOIN 362741-0,33%
Adana
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:12

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Emine Gönül Ülkü Özcan
147 okunma

Emine Gönül Ülkü Özcan

ABONE OL
16 Temmuz 2016 16:46
Emine Gönül Ülkü Özcan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

28 Şubat 1931 yılında İstanbul-Kadıköy’de doğdu. Küçük yaşta, ailesinin desteği ile 1947 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü’ne girdi. 1962’de Gazanfer Özcan ile evlenene kadar Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü – Gazanfer ÖzcanTiyatrosu’nu kurdu.

2002 yılındaki rahatsızlığına kadar kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003 yılında yeniden sahnelere dönen sanatçı, az sayıda sinema filminde de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı bir diziyi eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynadılar.

Gönül Ülkü, son olarak Gülse Birsel’in senaryosunu yazdığı Yalan Dünya dizisinde Afife rolünü canlandırmaktadır.
Filmografisi

2011-2013 Yalan Dünya – Afife
2009 Avrupa Yakası – Hamiyet Kral
2001 Huzursuzlar
1994 Hüsnü Bey Amca – Naciye
1992 Burnumu Keser misiniz?
1983 Kuruntu Ailesi – Hüsniye Kuruntu
1978 Neşeli Günler – Seslendirme
1975 Ateş Böceği – Seslendirme
1974 Çam Sakızı – Seslendirme
1974 Mirasyediler – Seslendirme
1970 Vur Patlasın Çal Oynasın
1969 Boş Beşik – Seslendirme
1954 Hürriyet Uğruna Mukaddes Yalan
1952 Sabahsız Geceler


    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.