Engin Cezzar

Engin Cezzar

1940 yılında İstanbul’da doğdu. Robert Kolejinde başlayan tiyatro ilgisi üzerine, ABD’de Yale Drama School’da ve Actors Studio’da eğitim alarak tiyatro sanatçısı oldu. “Hamlet” rolü ile İstanbul Şehir Tiyatrolarında oyunculuğa başlayan Engin Cezzar daha sonra eşi ile kurdukları Gülriz Sururi – Engin Cezzar Tiyatrosu ile yıllarca oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı.
Haldun Dormen Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosunda çalıştı. Sinema ve dizi filmlerde de rol alan sanatçı, “Kaldırım Serçesi” adlı filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını da üstlendi. Eşi, Gülriz Sururi’nin yazdığı “Ayşe Opereti”`ni yönetti.

Engin Cezzar, hakkında İzzeddin Çalışlar’ın yazdığı ”Engin Cezzar’ı Takdimimdir” adlı biyografik bir kitap bulunmaktadır.

Filmografisi

2006 Sağır Oda – Afşar Kırımlı
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir – Prof. Dr. Sarp Işıtan
2002 Abdülhamid Düşerken – Sait Paşa
2000 Hızır Bey
1989 Kaldırım Serçesi – Yönetmen/Yapımcı
1988 Time Line
1988 Keşanlı Ali Destanı – Keşanlı Ali
1985 Bay Alkolü Takdimimdir – Bay Alkol

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın