Erdoğan Dikmen

Erdoğan Dikmen

10 Haziran 1938 yılında Adıyaman’da doğdu. Sanat yaşamına Halk Eğitim Merkezi’nde aldığı tiyatro kurslarıyla adım atan Erdoğan Dikmen, Avni Dilligil, Abdullah Şahin gibi isimlerle çalıştıktan sonra, uzun yıllar Tevfik Gelenbe Tiyatrosu’nda görev yaptı, hafif güldürü tarzı oyunlarda oynadı.

Bir süre tiyatro sanatçısı Doğu Erkan ile evli kalan ve Levent Kırca – Oya BaşarTiyatrosu’nun ardından Yasemin Yalçın Tiyatrosu’nda rol alan sanatçı, ayrıca Yasemince’de Sürahi Hanım bölümlerindeki Haşmet rolü ile de tanınır. Son olarak, Beşiktaş Kültür Merkezi’ne girerek, Bir Demet Tiyatro oyunundaki “Burhan Çıtır” rolü ile tanındı. Bazı sinema filmlerinde de oyunculuk yaptı

Erdoğan Dikmen, kalp krizi nedeniyle 18 Mart 2002 tarihinde yaşamını yitirdi. Kartal Yakacıkta toprağa verildi.

Filmografisi

1998 Naylon Kemal – Doktor
1997 Yasemince – Haşmet
1995 Bir Demet Tiyatro – Burhan Çıtır
1994 İnce İnce Yasemince – Haşmet
1994 Zirvedekiler
1994 Gülşen Abi
1993 Haşlama Taşlama – Haşmet
1993 Hastane
1987 Uzaylı Zekiye
1986 Olcak O Kadar – Erdoğan
1984 Atla Gel Şaban – Kazım’ın Adamı

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın