Hunter Stockton Thompson (18 Temmuz, 1937 – 20 Şubat, 2005) ABD’li gazeteci ve yazar.
Kendisi en çok 1972 yılındakı romanı Fear and Loathing in Las Vegas ile bilinmektedir. Aşırı derecede uyuşturucu ve alkol kullanmakta idi. Where the Buffalo Roam (1980) isimli kendisi ile ilgili bir film çekildi ve filmde onu Bill Murray oynadı.
1978 yılında da yine kendi romanında yola çıkarak çekilmiş Fear and Loathing in Las Vegas filminde kendisinin romandakı hali olan Raoul Dukeyi bu sefer Johnny Depp ve romanında Dr. Gonzo olarak tasvir ettiği arkadaşı Oscar Zeta Acostayı Benicio Del Toro oynamışdır.
Kendisi ile ilgili en son The Rum Diary (Tutku Günlükleri) filmi çekilmiş ve vizyona girmiştir. Gonzo gazeteceliğini yaratan Hunter S. Thompson iki defa evlenmiş ve hayata tutunmaya çalışmışdır.
2005 yılının Şubat ayında silah ile kendisini vurarak öldürmüşdür. Kendisinin toplam üç kitabı vardı. Screw-Jack kısa hikâyeler serisi ve Fire in the Nuts kısa hikâyesinin de yaratıcısıdır.
YEREL HABERLER
31 Ocak 2023YEREL HABERLER
31 Ocak 2023DÜNYA
31 Ocak 2023VİDEO GALERİ
31 Ocak 2023MANŞETLER
31 Ocak 2023MANŞETLER
31 Ocak 2023MANŞETLER
31 Ocak 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.