İnci Geçkil’e 10 Soru, 10 Cevap

İnci Geçkil’e 10 Soru, 10 Cevap

Özlem Gürer genç yazar İnci Geçkil’e KozanBilgi.Net okurları için sordu…

1 .Kısaca kendinizi anlatır mısınız?

Cevap: Öncellikle bu güzel röportaja dahil ettiğiniz için teşekkür ederim. İsmim; İnci Geçkil 25 yaşındayım. Aslen Siverekliyim. Ailem ile birlikte Diyarbakır’da yaşıyorum. Çocukluk hayalim olan evim gibi hissettiğim yazarlık aslında meslek değil. Günümüz tabiri ile yazarlık mesleğinde ilerlemeye gayret ediyorum.

2.Ne kadar zamandır yazıyorsunuz?

Cevap: Yazı merakım 10 yaşında başladı. Ben okumayı geç öğrendim. Okumayı öğrendikten sonra kitaplara daha çok sarıldım. Günlük tutmayla yolculuğum başladı diyebilirim.

3. yazmanızda en büyük etken nedir?

Cevap: En çok kendimi yalnız hissettiğim o çocukluk dönemimde etrafımda kitaplarımın olması ve geceleri herkes uyuduktan sonra okumayı öğrenme çabam buna etkisi oldu diyebilirim.

4. yazarken çektiğiniz en büyük zorluk nedir peki?

Cevap: Yazarlığın maddi olarak bir getirisi olmadığı için etrafımdaki bireyler bunu yapmamı istemiyordu. Yazmak belki de bir çoğu için beceri olsa da kafa isteyen bir meslektir. Sadece okumak yetmiyor. Müzik dinliyorsun, hayal kuruyorsun, o kurguya girmeye çalışıyorsun çok zor iş haliyle uzun süreli mücadele ettim . Etrafımdaki insanları arada söylenseler de artık kabul ettiler.

5. kitabınız daha çok hangi yaş gruplarında ilgi çekiyor?

Cevap: +18 olarak diyebilirim. Küçük yaştaki kardeşlerim için biraz ağır olabilir.

6. Yazarken ilham aldığınız şey nedir? Bir kişi olabilir bir nesne olabilir. O ilham periniz size ne olunca geliyor?

Cevap: Çocukluğumdan beri her daim kendime göre bir çizgim oldu. Bunu en iyi bilen ailemdir. Kendi İlhamım da kendi içimde saklıyorum. Bunu dile getirmiyorum. Benim için özel ve öyle kalmasını istiyorum.

7. Beğendiğiniz ve kitaplarını okuduğunuz bir yazar var mı?

Cevap: Kitap seçmem her tarz okurum. Polisiye kitaplarını pek okumazdım. Polisiye roman yazarı Nurhan Işkınla tanışana kadar tabi… Katilin Özrü kitabı ile yola çıktım. Onun vesilesi ile polisiye kitaplarını sevdim. Buradan tekrar kendisine teşekkür ediyorum.

8. peki yazarlarla görüşme imkanınız oldu mu? Bir araya geldiniz mi hiç?

Cevap: Çok oldu. Sosyal medya veya yüz yüze gelme imkanım oldu.

9. Konularınızı nasıl seçiyorsunuz?

Cevap: Daha çok yaşanmış olaylar üzerine konularımı seçiyorum. Yüreğime dokunan işte bu dediğim konuları daha çok tercih ediyorum.

10. peki son olarak Buradan okurlarınıza seslenmek isteseniz ne derdiniz?

Cevap: Her yeni yazar bir şansı hak eder. Eski üstatlar da bizler gibi bu yollardan geçtiler. Verdiğimiz ve yazdığımız şey sadece kitap değil. Yaşamın bir parçası ve bir o kadar verilen emektir. Genç yazarlar hatalı olsa da okuyun ve destek olun! Hatalar düzeltilir. Kırılmalar şifa bulmaz. Ben bu yolda ilk adımımı attım. Bir çok insanın sessi olmaya niyet ettim. Rabbım ömür verdikçe ben yazmaya devam edeceğim. Her şey için teşekkür ediyorum.

İnci Geçkil

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın