İran Enerji Bakan Yardımcısı Huşeng Felahetiyan, İran’ın Türkiye’ye yaptığı elektrik ihracatının borç nedeniyle durdurulduğunu söyledi.
Felahetiyan, alıcı Türk firmasının İran’a olan 200 milyon dolar tutarındaki borcunu ödemediği için elektrik akışının kesildiğini ifade etti.
“İhracatı durdurmamızın ‘en önemli nedeni’ ödenmeyen borçlardır” diyen İranlı yetkili, “Ödenmemiş borçların alınması ve ihracatın yeniden başlaması için görüşmelere başlanmıştır” diye konuştu.
BORÇ KONUSU ÇÖZÜLÜRSE TEKRAR AKIŞ BAŞLAYACAK
Felahetiyan, borçların ödenmesi konusunda güvence verilmesi durumunda elektrik satışını yeniden başlatabileceklerini kaydetti.
“İRAN MI KESTİ, TÜRKİYE Mİ İSTEMEDİ”
Basında çıkan bazı iddialara göre, Türkiye’nin hidroelektrik yöntemlerle elde ettiği elektrik miktarının artması üzerine Türkiye’nin kendi isteğiyle İran’dan elektrik ithalatını durdurdu.
MANŞETLER
7 gün önceDÜNYA
7 gün önceBİLİM VE TEKNOLOJİ DÜNYASI
7 gün önceDÜNYA
7 gün önceMANŞETLER
17 gün önceSAĞLIK
22 gün önceMANŞETLER
22 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.