Kendimizi Deneyelim

Kendimizi Deneyelim

Kendimizi Deneyelim

1- İftitah tekbirinde “Allah” lafzını söylemenin hükmü nedir?
a) Farz
b) Vacip
c) Sünnet
d) Müstehap

2- Secdede alnın 4/3’ünü yere koymanın hükmü nedir?
a) Farz
b) Vacip
c) Sünnet
d) Müstehap

3- Secde müddetince, ayakların ikisi birden yerden kesilirse, namazın hükmü ne olur?
a) Mekruh işlenmiş olur.
b) Sehiv secdesi yapılır.
c) Namaz bozulur.
d) Hiçbir şey olmaz.

4- Namazda Fatiha sûresini okumanın hükmü nedir?
a) Farz
b) Vacip
c) Sünnet
d) Müstehap

5- Namazdaki yanılmalardan dolayı sehiv secdesi yapmanın hükmü nedir?
a) Farz
b) Vacip
c) Sünnet
d) Müstehap

6- Namazda sübhâneke duasını okumanın hükmü nedir?
a) Farz
b) Vacip
c) Sünnet
d) Müstehab

7- Namazda sağa selâm vermenin hükmü nedir?
a) Farz
b) Vacip
c) Sünnet
d) Müstehab

8- Namazda sola selâm vermenin hükmü nedir?
a) Farz
b) Vacip
c) Sünnet
d) Müstehap

9- Vitir namazının ilk rekatında Âlâ sûresini, 2. rekatında Kafirûn, 3. rekatında da İhlâs sûresini okumanın hükmü nedir?
a) Farz
b) Vacip
c) Sünnet
d) Müstehap

10- Namazda bir başkasına cevap kastıyla öksürmek ve iki harfi yan yana getirecek şekilde ses çıkarmanın hükmü nedir?
a) Namaz bozulur.
b) Sehiv secdesi gerekir.
c) Bir şey olmaz.
d) Mekruh olur.

11- Secdeye varırken elleri dizlerden önce yere koymanın hükmü nedir?
a) Tahrîmî Mekruh
b) Mubah
c) Tenzîhî Mekruh
d) Müfsit

12- Abdesti daralmış bir hâlde namaza durmanın hükmü nedir?
a) Tahrîmî Mekruh
b) Haram
c) Tenzîhî Mekruh
d) Müstehab

13- Namazda amel-i kesir miktarınca elbise veya saç-sakalla oynamanın hükmü nedir?
a) Namaz bozulur.
b) Mekruh işlenmiş olur.
c) Sehiv secdesi gerekir.
d) Bir şey olmaz.

14- Erkekler için namazı çorapsız kılmanın hükmü nedir?
a) Farz
b) Vacip
c) Sünnet
d) Müstehap

15- Sabah namazının sünnetini kıldıktan sonra sol tarafa birazcık uzanıp Allah’ı zikretmenin hükmü nedir?
a) Farz
b) Vacip
c) Sünnet
d) Müstehap

 
Cevap anahtarı: 1-a 2-a 3-c 4-b 5-b 6-c 7-b 8-c 9-c 10-a 11-a 12-c 13-a 14-c 15-c

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın