Kozan ADD 10 Kasım Basın Açıklaması

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ KOZAN ŞUBE BAŞKANI AV.ZİHNİ ÇUBUKÇU’NUN ATATÜRK’Ü ANMA NEDENİYLE BASIN AÇIKLAMASI

Atatürk 1937 yılında bir konuşmasında aynen şöyle diyor.”Bir zamanlar gelir beni,unutmak ve unutturmak isteyen gayretler belirebilir.Fikirlerimi inkar edenler,kötüleyenler olabilir.Hatta bunlar benim yakın bildiğim inandıklarım arasından bile olabilir.Fakat ektiğimiz tohumlar,o kadar özlü ve kuvvetlidir ki bu fikirleri Hindistan’dan Mısır’dan döner dolaşır,gene gelir verimli sonuçları kalpleri doldurur.”

ATATÜRK’ÜN EN BÜYÜK DİLEĞİ ANLAŞILMAK VE UNUTULMAMAKTIR.SON DİLEĞİ “BENİ MİLLETİME UNUTTURMAYIN OLMUŞTUR.”

Onun kişiliği,insanlığı,askerlik ve devrimcilik,milliyetçilik,devlet adamlığı anlayışı TÜRK MİLLETİNE olan sevgisi nasıl unutulabilir.Yeter ki ATATÜRK’Ü tanıyalım,anlayalım.Tanımak ve anlamak için en başta NUTUK isimli eserini okumak gerekir.

ATATÜRK’Ü UNUTMADIK VE UNUTTURMAYACAĞIZ

Çünkü onun önderliğinde Ulusal Kurtuluş savaşı kazanılmış ve Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.Devrimler yapılmıştır.

ATATÜRK’ÜN TÜRK MİLLETİNE YOL gösteren etkileyici özlü sözleri ile tanımak ve anlamak için,birkaç örnek verecek olursak daha iyi anlar UNUTMAMAMIZ GEREKTİĞİ DUYGULARINA kapılırız.

“Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır” diyen
“GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN,GELECEĞİNE YÖN VEREMEZ TARİHİNE SAHİP ÇIKMAYAN MİLLET YOK OLMAYA MAHKUMDUR” diyen,
“TÜRK esaret kabul etmeyen bir Millettir” diyen
“Benim hayatta yegane şerefim TÜRKLÜK’TEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR” DİYEN,
“Beni seven arkadaşlarıma tavsiyem şudur ki,KENDİNİZ İÇİN DEĞİL, FAKAT BAĞLI BULUNDUĞUNUZ MİLLET İÇİN EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞALIM,ÇALIŞMANIN EN YÜKSEĞİ BUDUR” diyen hizmet anlayışına sahip hoşgörülü ATATÜRK’Ü UNUTTURMYACAĞIZ.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  ADANA KOZAN'DA SAĞANAK, SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

“BENİ GÖRMEK DEMEK MUTLAKA YÜZÜMÜ GÖRMEK DEMEK DEĞİLDİR,BENİM FİKİRLEİMİ,DUYGULARIMI ANLIYORSANIZ VE HİSSEDİYORSANIZ BU YETERLİDİR” DİYEN,
“YABANCI DEVLETİN HİMAYE VE GÜDÜMÜ KABUL EDİLEMEZ” DİYEN,
“Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen,
“BEN HAYATIMIN HİÇ BİR ANINDA KARAMSARLIK NEDİR TANIMADIM” DİYEN ATATÜRK’Ü UNUTMAYZI UNUTTURMAYIZDA.

ATATÜRK Devrim ve İlkeleri yol göstericimizdir.Ondan verilecek her ödün Türk Milletine ve Ülkenin bütünlüğüne vurulan bir darbe demektir.

ATATÜRK,EYLEM VE SÖYLEMLERİ İLE ESERLERİ İLE BEYNİMİZDE,KALBİMİZDE YAŞIYOR.BU DÜNYA VAR OLDUĞU SÜRECEDE YAŞAYACAKTIR,YAŞATACAĞIZ.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ
KOZAN ŞUBE BAŞKANI
AV.ZİHNİ ÇUBUKÇU

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın