Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Gaziler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Öztürk, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde, Atatürk’e olan şükran duygusunu ifade etmek, milletin gurur ve övüncü olan gazilerin hatırasını canlı tutmak amacıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal “ rütbesi ile birlikte “Gazilik” ünvanı verildiğini ve bu günün her yıl “Gaziler Günü” olarak kutlandığını anımsattı.
Başkan Öztürk, devletini ve milletini canından aziz bilerek, tarihin her döneminde vatanın bütünlüğünü hedef alan saldırılara göğsünü siper eden şehit ve gazilerin gösterdikleri fedakarlık ve kahramanlıklar ile övgülerin en güzeline layık olduklarını belirtti.
Öztürk şunları kaydetti:
“Şehit ve gazilerimiz, şanlı tarihimiz boyunca devletimiz ve ülkemizin birliği, milletimizin bağımsızlığı, toplumun huzuru ve güvenliği için mücadele eden büyük vatanseverlerdir. İnandıkları uğurda canlarını ortaya koyan ve katıldıkları vatan görevinden gazi ünvanı ile ayrılan kahramanlarımıza hak ettikleri saygıyı göstermek millet olarak borcumuzdur.
Bu vesile ile; başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve huzur dolu bir ömür dileyerek saygı ve sevgilerimi sunuyorum”
MANŞETLER
5 saat önceMANŞETLER
6 saat önceEKONOMİ
7 saat önceMANŞETLER
7 saat önceMANŞETLER
7 saat önceMANŞETLER
4 gün önceMANŞETLER
5 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.