DOLAR 16,7144 0.41%
30°

AÇIK

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kozan Eczacılar Odası Temsilciliğinden Nöbetçi Eczane Eşleşmeleriyle İlgili Basın Açıklaması
97 okunma

ABONE OL
20 Eylül 2016 14:35

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana Eczacılar Odası Kozan Temsilcisi Eczacı Serdar Gezer KozanBilgi.Net aracılığıyla bir basın açıklamasında bulundu.

BASIN AÇIKLAMASI;

Bilindiği üzere 2012 yılından itibaren Kozan’da iki eczane nöbet tutmaya başladı.Tüm Türkiye’de eczane nöbetleriyle ilgili mevzuat 80.000 nüfusa bir eczane olarak uygulanmaktadır.Kozan’ın merkez nüfusu tek nöbetçi eczaneye uymasına rağmen halkımızın ilaca kolay ulaşımını sağlamak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü’nün de onayıyla çift nöbetçi eczane uygulamasına geçtik.

Eşleşmede eczanelerin birbirlerine olan mesafesinden çok ilaca ulaşılabilirliği, eczanelerin ilaç çeşitliliğini ve eczanelerin personel ve sistem altyapısını göz önünde bulundurarak eşleşme yapıldı. Sadece mesafeyi kriter alamazdık ,yapılacak her eşleşmede uzak bölgeler olması kaçınılmazdı. Uzaklığı ne kadar minimuma indirmek istesek de bu konuda başarılı olamayız.
Kaldı ki Kozan’daki en uzak mesafe dahi Adana’daki nöbetçi iki eczanenin mesafesinden daha yakındır.

Devlet Hastanesi civarında iki eczanenin birlikte nöbet tutması hastanenin yoğunluğunu ikiye bölme düşüncesinden doğmuştur. Özel hastanenin acil reçetesi Devlet Hastanesi’nin acil reçetesinin çok çok altındadır. Devlet Hastanesi civarına tek eczane verilirse hastaneden çıkan tüm hastalar yakın olan eczaneyi tercih edeceklerinden hizmette ciddi aksamalar olacaktır. Her reçetenin provizyon sistemine girilmesi gerektiğinden yoğunluğun olması kaçınılmazdır.

Eşleşen iki eczanenin Devlet Hastanesi’ne uzak olması sakınca yaratmayacaktır. Acilde kullanılan ilaçları hastanenin eczanesi karşılar, yazılan reçetenin ise acilen alınıp hastaneye getirilmesine gerek yoktur. Hasta reçetesi yazılıp, hastaneden çıkışı yapılınca eczaneden ilaçlarını alıp evine gideceğinden, tekrar hastaneye dönmesi gerekmemektedir.

Halkımızın ilaca kolay ulaşımının tedavilerinde büyük önem arz ettiğinin farkında olarak tüm meslektaşlarımızla birlikte üst düzeyde hassasiyet göstermekteyiz.

Tüm halkımıza sağlıklı günler diler,saygılar sunarım.

Adana Eczacı Odası Kozan Temsilcisi
Ecz.Serdar GEZER

Kozan Nöbetçi Eczaneler Listesi

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

HIZLI YORUM YAP