Tardigrat Böceği;Tardigrat, boyu 1 mili metreyi geçmeyen eklem bacaklı olan bir türüdür. Su bulunan her yerde yaşar. Okyanusun sekiz kilometre aşasında, kutuplarda, radyoaktif sızıntının bulunduğu yerlerde, Himalayaların doruklarında, ormanlarda, göllerin dibinde, nemli olan kumsallarda, Alpler’in çayırlarında, yaprakların üstündeki minik su damlalarında, evdeki yosun bulunana ortamlarda yaşayabilirler. Yarım litre suda, 100.000 kadar tardigrat yer alabilir.
Bilindiği üzere antik mısır, tıpta oldukça ileriydi. Bugün bile, mumlayama işleminin bütün süreçleri tam anlamıyla çözülemedi. Tardigratlarsa, mumyalama mevzusunda antik mısırdan daha fazla deneyimlidir. Milyonlarca seneden beri fazla üstün bir tıp bilgisini kullanmaktadırlar.Su kaynakları kuruduğu zaman, tardigratlar kendi canlılık hallerini geçici olarak durdururlar. Bütün hayat fonksiyonları durur, tamamen hareketsiz bir şeklide kalırlar. Ancak ölmezler. Vücutlarında bulunan bütün suyu dışarı atarlar ve hücre yağlarını da trelahoz isimli bir şekere dönüştürürler. Trelahoz, canlının bütün hayati organlarını bir arada tutar ve korur. Tardigrat, bu biçimde 100 sene kadar bekleyebilir.
. 100 senenin ardından, tek bir damla su ile yeniden yaşama dönebilir.
Bu olay, ciddi tıbbi bilgisi bulunan doktorlar ve uzmanlarca bile günümüzde gerçekleştirilememektedir. Şüphesiz, boyu 1 milimetreyi aşmayan bir canlının bu denli gelişmiş olan bir tıbbi eğitimi olması, trelahozun ne olduğunu bilmesi, vücudunda bulunan bütün suyun dışarı atmaya karar verip yalnızca onu bırakmayı akletmesi gibi bir durum mümkün değildir. Bilim adamları, uzun senelerdir tardigratların bu cansız olan durumları üstünde araştırmalar yapmaktadırlar. Elde ettikleri neticeler ise, son derece hayran vericidir.
Tardigratları, cansız durumdayken öldürmenin imkansız olduğunu tespit etmiştirler. Tardigratları, öldürmek ve mutasyona uğratmak için birçok deney yapmışlar, fakat hepsi olumsuz bir şekilde sonuçlanmıştır. Mutlak sıfır dereceye kadar soğutulmuşlar, 151 dereceye kadar ısıtılmışlardır. 1 hafta boyunca sıvı helyum içerisinde bırakılmış ve insan için ölümcül olabilecek dozdan binlerce kat daha yüksek oranda radyasyon verilmiş, kimyasala boğulmuş, okyanusun dibindeki basıncın altı katı kadar basınca maruz kalmışlardır. Fakat, ne ölmüş ne de tek bir mutasyona uğrayabilmiştir. Bütün bunların hiçbiri öldürmediği gibi, her seferinde tek bir damla su ile yaşama dönmüştür.
Bu, evrimciler açısından son derece sıkıntı verici olan bir olaydır. Çünkü evrim teorisi, canlıların mutasyonlarla evrimleştiğini iddia eder. Fakat, bütün öbür canlılar gibi tardigrat da evrim teorisini çürütmektedir. Hatta, evrim teorisinin mutasyon tezini baştan aşağı ters düz eden en net canlıdır. Çünkü, tardigrat ne yapılırsa yapılsın bir cins bir mutasyon geçirmemekte, genetik şifresinde en ufak bir tahribat meydana gelmemektedir.
YEREL HABERLER
31 Ocak 2023YEREL HABERLER
31 Ocak 2023DÜNYA
31 Ocak 2023VİDEO GALERİ
31 Ocak 2023MANŞETLER
31 Ocak 2023MANŞETLER
31 Ocak 2023MANŞETLER
31 Ocak 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.