Tuluğ Çizgen (Nurdan Talu Çizgen Akarsu)

Tuluğ Çizgen (Nurdan Talu Çizgen Akarsu)

25 Mayıs 1958 yılında İstanbul’un Üsküdar ilçesinde doğdu. Yeditepe Oyuncuları gibi özel tiyatrolarla çalıştı.

Özellikle Hakan Yılmaz ve Janset’in başrolde oynadığı, Ayrılsak da Beraberiz dizisinde ki Mehveş Hanım rolü ile tanınan Tuluğ Çizgen, birçok film ve dizide rol aldı. Ayrıca Antalya-Kaş’ta da bir kafe işletmektedir.

Tuluğ Çizgen, son olarak 2013 yılında Atv’de yayınlanan Cesur Hemşire adlı dizide rol aldı

Filmografisi

2013 Cesur Hemşire
2011 Artı 18 – Fitnat
2010 Yasemince – Zaruret
2009 Çılgın Kanal – Filiz
2009 Ah Kalbim – Cavidan
2008 Kollama – Lerzan
2008 Babam Adam Olacak – Şahika
2008 Ateşle Barut
2008 Avanak Kuzenler – Kevser
2007 Recep İvedik – Sibel’in Annesi
2006 Aynı Çatı Altında – Rezzan
2005 Seher Vakti
2005 Çılgın Yuva
2005 Sevda Tepesi
2005 Emret Komutanım
2005-2006 Şöhret – Tülay
2004 Mürüvvetsiz Mürüvvet
2004 Sihirli Lamba
2004 Biz Boşanıyoruz
2003 Büyükannenin Konağı
2002 Şeytan Bunun Neresinde
2002 Aşk Meydan Savaşı
2001 Günah
2000 Yaseminnamecik
2000 Yarı Şakı Yarı Ciddi
2000 En Güzel Güzel
2000 Kızım ve Ben
2000 Eşref Saati
1999 İç Güveyi Billy
1999 Can Dostum
1999 Kadınlar Kulübü
1999-2002 Ayrılsak da Beraberiz – Mehveş
1997 Ruhsar – Gözüm Abla
1996 Mesela Dedik
1996 Hoşçakal İstanbul
1996 Geceler
1995 Evdekiler
1994 Çılgın Yenge
1993 Rüstemin Gazinosu
1992 Sevgi Demeti
1992 Herkesin Hayali
1989 Hep Ezildim
1988 Dilekçe
1987 Rumuz Goncagül
1987 Çil Horoz
1986 Ödlek
1986 İhanetin Darbesi
1986 Milyarder
1986 Perihan Abla
1985 Sana Öyle Hasretim ki
1985 Yaz Bitti
1985 Körebe
1985 Gazino Bülbülü
1985 Assolist
1985 Para Babası
1985 Yanlış Numara
1985 Kızlar Sınıfı Yarışıyor
1984 Pehlivan
1984 Üşütük
1984 Dağınık Yatak
1984 Karımı Gördünüz mü?
1984 Ayrılık
1984 Parkta Bir Sonbahar Günüydü
1983 Seni Seviyorum
1978 Üşütük

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın