Wilma Elles

Wilma Elles

18 Ekim 1986 yılında Almanya’nın Köln şehrinde doğdu. Alman vatandaşıdır. İkisi kız, ikisi erkek 4 kardeşi vardır. Büyükbabası büyükelçiymiş ve sürekli yurt dışında görevli olduğu için çok gezmiş ve bu gezilerde 6 dil öğrenmiş. Kanada, Los Angeles, Fransa, New York ve Roma’da bulundu. Tiyatro ve dans eğitimlerine daha 10 yaşında başladı.

Wilma Elles, 2004 yılında Köln’deki Theaterschule Celan, Arturo Schauspielschule okulunun tiyatro bölümünden mezun oldu.

Wilma Elles, Türkiye’de ilk olarak 2008 yılında Türk Usulü adlı sinema filminde Maria rolü il tanınan Wilma Elles, 2010-2012 yılları arasında Erkan Petekkaya ve Ayça Bingöl’ün oynadığı Öyle Bir Geçer Zamanki adlı dizide Caroline rolü ile çok konuşulan isimlerden oldu. Bu rol için 1 ay Türkçe öğrenen Wilma Elles, seslendirmesini kendi yaptı. Ayrıca, Arka Sıradakiler adlı dizinin Mardin ile ilgili bölümünde konuk oyuncu olarak 10 bölüm kadar bu dizide bulunmuştur. 2012 yılında çekilen Çanakkale Çocukları adlı sinema filminde rol aldı.

Wilma Elles’e Avrupa Kalite Ödülleri’nde 2011 En İyi Kadın Oyuncu ödülü verilmiştir.

2014 yılında Gurbette Aşk Bir Yastıkta dizisinde Helga rolünü oynayan Wilma Elles, son olarak Milli İstihbarat Teşkilatını konu alan Kızıl Elma adlı dizide rol alıyor.

Filmografisi

2014 Gurbett Aşk – Helga
2013 Kahireli Palas
2013 Bu İşte Bir Yalnızlık Var
2012 Çanakkale Çocukları
2012 Laz Vampir Tirakula – Elizabeth
2012 El Yazısı – Jule
2010-2013 Öyle Bir Geçer Zaman ki – Caroline
2010 Ihr mich auch
2010 Spurlos verschwunden
2010 Fahr zur Hölle Gott
2010 Das dicke Ding
2010 Stumme Schreie
2008 Türk Usulü – Maria
2008 Evercall – Dr. Energy
2008 Arbeitstitel: Der Richter
2007 Komissar Stolberg
2007 Das Weinen davor
2007 Soko Köln
2007 Hafen der Hoffnung- Die Gustloff
2007 Gameshow Marathon
2007 One day lovers
2007 Finanzcheck
2007 Satan Claus2007 Das Spielzeug
2007 Der Kanon
2007 Cauliflower Power
2007 Heilige Konflikte
2007 Zeltgeflüster
2007 Kill or be killed
2006 Speak my language
2006 Ich und die Anderen
2006 Fairy Tell
2005 Eine traumhafte Beziehung
2005 Das Puppenspiel

Tiyatro

2010 – Hänsel und Gretel
2009 – Weihnachten in Transilvanien
2006 – Die Ratten
2006 – Woyzeck
2006 – Yard Girls
2005 – Boufontera
2004 – Die Zoogeschichte
2004 – Antigone
2003 – Das Zieglein…
2003 – Arsen und Spitzenhäubchen
2003 – Das Dschungelbuch
2003 – Bird Cage
2003 – Top Dogs
2002 – Das Hohelied
2002 – Biedermann … Brandstifter

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın