4 kişilik
3 kabak
3 soğan
3- 4 dal dereotu
2 çorba kaşığı margarin
6 su bardağı su
1 kase yoğurt
Yarım su bardağı un
Kırmızı tozbiber
Tuz
Yoğurtlu kabak çorbası: Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Dereotunu kıyın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın.
Margarini tencerede eritip soğanları pembeleşinceye kadar sote edin.
Kabakları soğana ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuz ve su ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Blenderden veya tel süçgeçten geçirip büyük servis kasesine alın.
Ayrı bir kapta yoğurt ve unu birbirine yedirerek pürüzsüz bir karışım haline gelinceye kadar karıştırın. Çorba suyundan 1 kepçe alıp karışıma ilave edin ve iyice çırpın.
Hazırladığınız yoğurtlu karışımı çorbaya azar azar dökerek ve sürekli karıştırarak ekleyin. 3 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Kırmızı tozbiber ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
EKONOMİ
4 gün önceDÜNYA
6 gün önceMANŞETLER
6 gün önceMANŞETLER
6 gün önceDÜNYA
6 gün önceDÜNYA
6 gün önceMANŞETLER
6 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.